Mijn favo ontbijt

Als ik al ontbijt, want vaak sla ik het over, ontbijt ik graag met een mugcake.

Omdat?

Omdat het een beetje romig is, warm en omdat ik de (koel)kast opentrek en de ingrediënten vrijwel altijd in huis zijn.

Soms maak ik het ook op andere momenten als troostvoer met veul chocola. Jammie!

Zo maak je het:

  • Pak een oven/magnetron-bestendige beker
  • Voeg een gesmolten schep vet toe. Roomboter, kokosvet, maakt niet uit
  • Breek een ei en roer het erdoorheen
  • Een snufje zout erbij
  • Een paar schepjes amandelmeel

En eigenlijk ben je dan al klaar. Maar… hierna komt het lekkerste!

  • Voeg toe waar je zin in hebt.
    • Voor zoet bijv: cacao, gehakte nootjes, stukjes appel, rozijnen, banaan, etc
    • Voor hartig bijv: olijf, kaas, salami, nootjes, tomaat, etc

Goed doorroeren en dan verhitten.

Dan wel in de magnetron op een lagere stand voor 1,5 a 2 minuten. Dan wel in de oven op 160 graden voor iets langere tijd.

Eet het vooral op als het warm is.

Tijd om jezelf te vertroetelel? Schep en dan een dot mascarpone overheen.

Eetse!

PS: dit past binnen mijn nieuwe manier van eten zoals hier beschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *