Perfect recept voor Beef Jerky

Beef jerky is goed voor t gemoed. Hierbij ons recept!

Naar de slager voor anderhalve kilo bieflappen. Vraag of hij ze met zijn snijmachine in plakjes van 3 of 4 mm snijdt.

Geen bieflappen? Gebruik ander mager rundvlees voor beef jerky.

Geen bereidwillige slager? Zelf in plakjes snijden kan natuurlijk ook.

Naar huis.

Marinade maken van:

  • balsamico-azijn
  • honing
  • whiskey
  • soyasaus

Lapjes er minimaal een nachtje laten weken.

  
Dan uit de marinade en een droogdep-sandwich maken van keukenpapier, lapje vlees, keukenpapier, lapje vlees etc.

  

Kruidt de lapjes met

  • peper
  • zout
  • knoflookpoeder of gember of paprikapoeder

Dan in de (droog)oven voor een uur of wat. Kan op 50 graden en ook op 70 graden wordt t heerlijk.

Bovenstaand is na een keer of wat experimenteren ons succesrecept. Er zijn duizend en 1 recepten. Online zijn heel veel recepten voor beef jerky te vinden. Laat je inspireren!

Eetse!

Een gedachte over “Perfect recept voor Beef Jerky”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *