Hazelnootjes verwerken?

Er ligt zoveel lekkers te verpieteren in de klei. Te wachten tot de muisjes ze opeten.

Appels, peren en ook noten.

Ik vond hazelnoten en walnoten!

Als je het, net als ik, niet aan kan zien, raap ze dan.

Hoe verwerk je ze verder? Neem de hazelnootjes mee naar huis. Kraak ze.

Zet ze een nachtje onder water. Als je het hebt, voeg ook een scheutje appelazijn toe. Zo week je er een stofje uit dat niet zo fijn is voor je maag of darmen. Zeggen ze…

Spoel ze dan af en laat ze drogen.

Liefst in een droogoven (een uur of 8), anders op keukenpapier in de zon in je vensterbank (een week of wat).

Ze smaken heerlijk!!

Sorry muisjes!

noten laten weken gedroogde hazelnoten

Een gedachte over “Hazelnootjes verwerken?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *